Medium Pengiklanan Yang Sesuai Untuk Penggunaan Teknologi Augmented Reality (AR Table Live Advertising)

Sedar atau tidak bahawa meja makan yang anda gunakan di restoran, kafe dan  gerai makan pada hari ini bukan hanya  digunakan untuk tujuan menikmati juadah semata-mata. Tetapi ia juga boleh  menjadi medium untuk anda memasarkan produk/servis  anda serta boleh di jadikan medium untuk bermain permainan video komputer.

Ini kerana dengan daya kreativiti dan inovasi teknologi, meja makan kini mampu dijadikan medium pengiklanan yang berkesan. Tambahan pula dengan penggunaan Augmented Reality atau AR, pengiklanan menggunakan medium ini akan memberi pulangan yang besar dan impak yang berkualiti  pada kempen pemasaran kita.

Pengiklanan meja menggunakan teknologi Augmented Reality (Table Live Advertising) adalah satu inovasi serta kaedah terbaru yang popular di negara maju dan kini kian berkembang di negara ini untuk mempromosikan sesuatu produk dan perkhidmatan secara lebih tersusun, kemas dan menarik.

Kaedahnya ialah dengan meletakkan iklan anda yang mempunyai kandungan Augmented Reality di atas permukaan meja makan di restoran dan gerai yang menjadi tumpuan orang ramai datang.  Penggunaan teknologi AR ini akan menghidupkan iklan di meja makan serta menjadikan ia iklan yang interaktif.

Iklan-iklan tersebut akan diletakkan di meja-meja restoran atau kedai makan yang mempunyai ramai pengunjung & mengikut sasaran demografik pengguna yang anda mahukan. Ia juga memberi keselesaan kepada pelanggan untuk membaca atau mendapatkan maklumat serta berinteraksi dengang kandungan iklan AR tersebut.

Ini terjadi  tanpa sebarang paksaan atau tekanan kerana proses ini berlaku sementara mereka  menunggu pesanan atau sambil menikmati juadah.

Selain itu, pelanggan juga boleh mendapatkan ganjaran atau hadiah apabila mereka berinteraksi dengan iklan anda yang mengandungi kandungan AR tersebut seperti bermain permainan video dalam bentuk AR & sebagainya dengan hanya menggunakan telefon pintar mereka.

Penggunaan pengiklanan meja (Table Live Advertising) ini juga mampu mencapai antara 5000 orang pelanggan dalam masa sehari  dan  Ia juga boleh mencecah hampir 200,000  bakal pelanggan yang  melihat dan  berinteraksi  dengan iklan tersebut  dalam tempoh sebulan.

Kaedah pengiklanan meja menggunakan Augmented Reality (Table Live Advertising) adalah jauh lebih murah berbanding dengan medium pengiklanan yang lain dan ianya juga amat berkesan & sangat praktikal untuk diintegrasikan dengan teknologi Augmented Reality.

Jika tuan/puan ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai pengiklanan meja (Table Live Advertising) dan servis berkaitan dengan Augmented Reality. Tuan/puan boleh menghubungi kami pada email marketing@arleta.my atau boleh hubungi kami di talian 0173424661.

Leave a Comment